office@odu.ro
  Tel: 0040 744 556 594 Fax: 0365 882 236

TERASĂ TIP DECK - CU ACCES PIETONAL

TERASĂ TIP DECK - CU ACCES PIETONAL
     Acest tip de acoperiș verde este destinat de cele mai multe ori unor scopuri de recreere sau de agrement. Dacă structura de rezistență a clădirii, portanța elementelor de suport ne permite realizarea unui asemenea proiect, structura vegetală a acoperișului verde intensiv poate fi alcătuită din orice tip de ierburi, plante anuale sau perene, tufe, arbuşti, copaci (chiar cu înălțime de 5-8 m), respectând anumite reguli speciale de plantare a acestora (ancorare, fixare adecvată pentru a fi protejate de acțiunea vântului). Acest tip de vegetație necesită îngrijire, udare, fertilizare corespunzătoare, iar substratul cu caracteristici speciale va avea o grosime considerabilă cuprinsă între 30-150 cm, cea ce exclude problema circulației, cel puțin a celei pietonale. Cu toate acestea, cu ajutorul unor sisteme de pardoseală flotantă tip deck, lemn sau compozit pe suport de grinzi sau ploturi reglabile, se pot amenaja alei, terase perfect orizontale pentru așezarea de mese sau bănci ceea ce va oferi întregului spațiu un plus de funcționalitate.
TERASĂ TIP DECK - CU ACCES PIETONAL

    În cazul acoperișurilor verzi extensive situația nu mai este la fel de evidentă. Prin definiție, acoperișurile ecologice extensive nu necesită întreținere regulată pe perioade mai lungi de timp, accesul cu ocazia câtorva vizite de verificare în timpul unui an nepunând în pericol stabilitatea elementelor componente ale structurii, a hidroizolației sau a vegetației. Totuși unul dintre principalele avantaje ale amenajării unui acoperiș verde rămâne satisfacția de a se bucura de o zonă cu vegetație chiar pe clădire. O ieșire la aer liber în mijlocul unei zone cu verdeață este în mod cert o atracție pe care acoperișul ecologic ne poate oferi.
    Astfel, cu ajutorul teraselor tip deck, se trasează căi de acces, se amenajează locuri de odihnă și relaxare putând beneficia din plin de bucuria oferită de un acoperiș verde.
TERASĂ TIP DECK - CU ACCES PIETONAL

    Există mai multe metode de a monta astfel de pardoseli pe acoperișurile vii, în funcție de materialul preferat, de sistemul de acoperiș verde ales – grosimea substratului, sistemul de drenaj –, sistemul de prindere precum și alte condiții specifice proiectului în parte. Se va lua în considerare greutatea specifică a tipului de terasă deck care va fi montată și posibilitățile de fixare a suporturilor și a structurii portante.
    Din cauza multitudinii de materiale și tehnologii care ne stau la îndemână, montajul unui acoperiș terasă tip deck diferă de la o soluție la alta, dar pașii care se urmează sunt în mare parte asemănători:
    Se asigură hidroizolația și protecția împotriva condensului rezultat din diferențele de temperatură între acoperiș și încăperea de sub acesta.
    Un strat de protecție, de închidere, formată dintr-o membrană antirădăcină, care să reziste la acțiunea agresivă a rădăcinilor (în cazul în care hidroizolația nu are certificare antirădăcini FLL).
TERASĂ TIP DECK - CU ACCES PIETONAL

    Strat de protecție, geomembrană din fibre de poliester sau amestec de fibre consolidate mecanic, poliester și polipropilenă regenerată, cu o rată de absorbție a apei între 3 și 6 l/m², în funcție de produs.
    Apoi un strat format din plăci de drenaj și reținere a apei, cu rol asemănător cu cel al stratului de pietriș, dar cu proprietăți superioare (pietrișul neavând capacitate de retenție de apă). Plăcile, de forma unor cofraje de ou / sau unor rețele tridimensionale cu locașuri de reținere de apă și canalicule de drenaj, au înălțimea de 20-30 mm, rețin apa și direcționează surplusul către scurgeri. În funcție de model, stochează 7-11,5 l de apă pe m², cu o greutate proprie de numai 1,8-2 kg/m².
    Un voal din fibre de polietilenă, gros de 1-2 mm, ce formează un strat de filtrare care împiedică colmatarea, umplerea stratului de drenaj cu particule fine din substrat și stratul de vegetație.
    Suporturile pentru structura terasei: se recomandă utilizarea suporturilor ajustabile, cu înălțimi reglabile între 80-300 mm, în funcție de grosimea substratului pentru vegetație.
TERASĂ TIP DECK - CU ACCES PIETONAL
Acestea sunt din polipropilenă cu greutate proprie nesemnificativă și cu capacitate portantă mare. Măsurătorile statice indică distanţa necesară dintre picioare, dar în general distanţa este de 70 de cm. Suporturile nu se fixează de structura portantă decât în unele cazuri speciale când se recomandă fixarea capului de suport, nu a tălpii. Cu ajutorul acestor picioare se vor ajusta eventualele denivelări ale suprafeței și se va regla unghiul de înclinație a pardoselii, preferabil 1- 2°. 
    Substratul pentru vegetație: ca și spațiu pentru rădăcinile plantelor, este hotărâtor pentru supraviețuirea și dezvoltarea acestora. La acoperișurile verzi extensive se întinde în grosimi între 60 – 200 mm, în funcție de condiții climaterice și de tipul de vegetație folosită. În compoziția acestuia intră, de regulă, materiale reciclate dar și materiale naturale, ca țiglă șpliț, perlit, piatră ponce, zgură vulcanică, fibre de turbă, fire vegetale biodegradabile măcinate de regulă la granulații între 1–40 mm. Cel mai important criteriu pentru alegerea unui anumit tip de substrat vor fi: capacitatea de stocare a apei, care poate varia între 25 și 40 % din volum, permeabilitatea și stabilitatea structurală.
TERASĂ TIP DECK - CU ACCES PIETONAL

    Se montează pardoseala tip deck pe suporturile preașezate, sistemul de prindere putând fi ascuns (cu cleme metalice sau din PVC), sau la vedere (cu holtzsuruburi din inox). Acest deck poate fi din materiale ca lemnul natural, materiale tip compozit (lemn plastifiat), lemn stratificat, după preferințe, dar se va avea în vedere durabilitatea, întreținerea ușoară și rezistența la alunecare.
    Aceste platforme, așezate într-un mediu cu vegetație, pe acoperișul unei clădiri pot într- adevăr să ofere confortul pentru timpul petrecut în aceste oaze.
    Pentru a afla costurile acoperișului verde tip deck - cu acces pietonal cereți oferta de preț personalizată punându-ne la dispoziție cât mai multe detalii (planuri, proiecte, sectiuni, sau doar poze, descrieri ale proiectului Dvs).
CERERE OFERTA
Cod de validare
TRIMITE
      Vă asigurăm consultanță în realizarea teraselor verzi cu acces pietonal tip deck destinat unor scopuri de recreere sau de agrement, cu ajutorul unor sisteme de pardoseală flotantă tip deck, lemn sau compozit pe suport de grinzi sau ploturi reglabile, se pot amenaja alei, terase perfect orizontale pentru așezarea de mese sau bănci ceea ce va oferi întregului spațiu un plus de funcționalitate. Vă stăm la dispoziție încă din faza de proiectare ca Dumneavostră să beneficiați de soluțiile optime pentru fiecare proiect de acoperiș verde. Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dvs.
Aceasta poate fi terasă verde cu acces pietonal tip deck, având locuri de recreere, odihnă, hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă, sau un centru comercial cu parcare si acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Indiferent dacă doriți un acoperiș verde extensiv sau unul intensiv, de tip peisaj sau grădină, sau dacă structura de rezistență a acoperișului actual vă obligă la realizarea unui acoperiș cu vegetație ultraușoară sau ușoară, dacă doriți ca funcția ecologică al acoperișului verde să fie completată și de montarea de panouri solare, sau vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori, vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.
Acceptăm lucrări în:
Abrud, Adjud, Agnita, Aiud, Alba Iulia, Aleșd, Alexandria, Amara, Anina, Aninoasa, Arad, Ardud, Avrig, Azuga, Babadag, Băbeni, Bacău, Baia de Aramă, Baia de Arieș, Baia Mare, Baia Sprie, Băicoi, Băile Govora, Băile Herculane, Băile Olănești, Băile Tușnad, Băilești, Bălan, Bălcești, Balș, Băneasa, Baraolt, Bârlad, Bechet, Beclean, Beiuș, Berbești, Berești, Bicaz, Bistrița, Blaj, Bocșa, Boldești-Scăeni, Bolintin-Vale, Borșa, Borsec, Botoșani, Brad, Bragadiru, Brăila, Brașov, Breaza, Brezoi, Broșteni, Bucecea, București, Budești, Buftea, Buhuși, Bumbești-Jiu, Bușteni, Buzău, Buziaș, Cajvana, Calafat, Călan, Călărași, Călimănești, Câmpeni, Câmpia Turzii, Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Câmpulung, Caracal, Caransebeș, Carei, Cavnic, Căzănești, Cehu Silvaniei, Cernavodă, Chișineu-Criș, Chitila, Ciacova, Cisnădie, Cluj-Napoca, Codlea, Comănești, Comarnic, Constanța, Copșa Mică, Corabia, Costești, Covasna, Craiova, Cristuru Secuiesc, Cugir, Curtea de Argeș, Curtici, Dăbuleni, Darabani, Dărmănești, Dej, Deta, Deva, Dolhasca, Dorohoi, Drăgănești-Olt, Drăgășani, Dragomirești, Drobeta-Turnu Severin, Dumbrăveni, Eforie, Făgăraș, Făget, Fălticeni, Făurei, Fetești, Fieni, Fierbinți-Târg, Filiași, Flămânzi, Focșani, Frasin, Fundulea, Găești, Galați, Gătaia, Geoagiu, Gheorgheni, Gherla, Ghimbav, Giurgiu, Gura Humorului, Hârlău, Hârșova, Hațeg, Horezu, Huedin, Hunedoara, Huși, Ianca, Iași, Iernut, Ineu, Însurăței, Întorsura Buzăului, Isaccea, Jibou, Jimbolia, Lehliu Gară, Lipova, Liteni, Livada, Luduș, Lugoj, Lupeni, Măcin, Măgurele, Mangalia, Mărășești, Marghita, Medgidia, Mediaș, Miercurea Ciuc, Miercurea Nirajului, Miercurea Sibiului, Mihăilești, Milișăuți, Mioveni, Mizil, Moinești, Moldova Nouă, Moreni, Motru, Murfatlar, Murgeni, Nădlac, Năsăud, Năvodari, Negrești, Negrești-Oaș, Negru Vodă, Nehoiu, Novaci, Nucet, Ocna Mureș, Ocna Sibiului, Ocnele Mari, Odobești, Odorheiu Secuiesc, Oltenița, Onești, Oradea, Orăștie, Oravița, Orșova, Oțelu Roșu, Otopeni, Ovidiu, Panciu, Pâncota, Pantelimon, Pașcani, Pătârlagele, Pecica, Petrila, Petroșani, Piatra Neamț, Piatra-Olt, Pitești, Ploiești, Plopeni, Podu Iloaiei, Pogoanele, Popești-Leordeni, Potcoava, Predeal, Pucioasa, Răcari, Rădăuți, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Râșnov, Recaș, Reghin, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Rovinari, Roznov, Rupea, Săcele, Săcueni, Salcea, Săliște, Săliștea de Sus, Salonta, Sângeorgiu de Pădure, Sângeorz-Băi, Sânnicolau Mare, Sântana, Sărmașu, Satu Mare, Săveni, Scornicești, Sebeș, Sebiș, Segarcea, Seini, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighetu Marmației, Sighișoara, Simeria, Șimleu Silvaniei, Sinaia, Siret, Slănic, Slănic-Moldova, Slatina, Slobozia, Solca, Șomcuta Mare, Sovata, Ștefănești, Argeș, Ștefănești, Botoșani, Ștei, Strehaia, Suceava, Sulina, Tălmaciu, Țăndărei, Târgoviște, Târgu Bujor, Târgu Cărbunești, Târgu Frumos, Târgu Jiu, Târgu Lăpuș, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Târgu Secuiesc, Târnăveni, Tășnad, Tăuții-Măgherăuș, Techirghiol, Tecuci, Teiuș, Țicleni, Timișoara, Tismana, Titu, Toplița, Topoloveni, Tulcea, Turceni, Turda, Turnu Măgurele, Ulmeni, Ungheni, Uricani, Urlați, Urziceni, Valea lui Mihai, Vălenii de Munte, Vânju Mare, Vașcău, Vaslui, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Victoria, Videle, Vișeu de Sus, Vlăhița, Voluntari, Vulcan, Zalău, Zărnești, Zimnicea, Zlatna,
Judete:
Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea,
Statiuni turistice, balneoclimaterice de interes național:
Amara, Azuga, Buşteni, Buziaş, Băile Govora, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Câmpulung Moldovenesc, Cap Aurora, Călimăneşti-Căciulata, Costineşti, Covasna, Eforie Nord, Eforie Sud, Geoagiu-Băi, Gura Humorului, Jupiter, Mamaia, Mangalia, Moneasa, Neptun-Olimp, Poiana Braşov, Predeal, Pucioasa, Slănic, Saturn, Sinaia, Sângeorz-Băi, Slănic-Moldova, Sovata, Târgu Ocna, Târgu-Neamţ, Techirghiol, Vatra Dornei, Venus, Voineasa,
Statiuni turistice, balneoclimaterice de interes local:
1Mai, Albac , Albeştii de Muscel , Arieşeni, Balvanyos, Bazna, Bălţăteşti, Băile Homorod, Băile Turda, Băile Băiţa, Borsec, Borşa, Bran, Breaza, Călacea, Cheia, Crivaia, Durău, Harghita-Băi, Horezu, Izvoru Mureşului, Lacu Roşu, Lacu Sărat, Lipova, Moieciu, Ocna Sibiului, Ocna Şugatag, Păltiniş, Pârâul Rece, Praid, Săcelu, Sărata Monteoru, Secu, Semenic, Snagov, Stâna de Vale, Straja, Soveja, Tăşnad, Timişu de Sus, Tinca, Trei Ape, Vălenii de Munte, Vaţa de Jos, Zona Fântânele, Zona Muntele Băişorii.