office@odu.ro
  Tel: 0040 744 556 594 Fax: 0365 882 236

GRĂDINI VERTICALE / PEREȚI VERZI

GRĂDINI VERTICALE / PEREȚI VERZI
    Poate nici un alt fel de proiect unde se îmbină o construcție cu natura nu are un impact vizual mai puternic decât o grădină verticală sau cum se spune în Franța, perete verde, cu diversitatea culorilor, a zecilor de specii de plante ce pot alcătui o asemenea operă de artă peisagistică. Le putem întâlni în diferite dimensiuni și în cele mai neașteptate locații, pe tot globul. Popularitatea lor a crescut exponențial în ultimii ani, câteva cifre demonstrându-ne acest lucru: Peste 80% din grădinile verticale existente astăzi au fost construite după 2007, iar 93% după 2009.
    Sistemul a fost inventat de către Profesorul de Arhitectură Peisagistică de la Universitatea Illinoi Stanley Hart White, cine a brevetat un asfel de sistem în 1938, dar dezvoltarea și popularizarea conceptului la sfârșitul anilor 1980, se datorează biologului francez Patrick Blanc.
    Datorită impactului vizual puternic, al mesajului de grandoare propagat, grădinile verticale sunt deseori construite în spațiul public al unor instituții și corporații.
GRĂDINI VERTICALE / PEREȚI VERZI
Proiectul cu cea mai mare suprafață de perete cu vegetație are 2700 m², situat la Los Cabos International Convention Center din Mexic, dar putem aminti și realizările peisagistice de la Edmonton International Airport(Canada), Changi International Airport (Singapore) sau Chhattrapati Shivaji International Airport (Mumbai, India), fără ca lista să se termine.
    Sunt mai multe sisteme prin care se ajunge la un perete acoperit de vegetație, care pot fi implementate în funcție de posibilitățile arhitecturale concrete, de amplasamentul peretelui țintă, de materialul din care este construit, posibilitățile financiare etc. Asemenea amenajări, cu multiplele sale denumiri, ca bio-perete, eco-perete sau grădini verticale pot fi executate atât în exterior cât și în interiorul clădirii. În funcție de tehnologia folosită, pereții verzi pot fi fixate de perete, de sine stătătoare, în module cu plante atașate de perete, variantele fiind exhaustive.
GRĂDINI VERTICALE / PEREȚI VERZI

    Denumirea generică de perete verde acoperă în principal trei categorii de structuri cu vegetație:
 • Fațadă verde, sistem în care specii de plante cățărătoare sunt ghidate cu ajutorul diverselor suporturi montate în acest sens să acopere un perete, un gard, să urce pe acoperiș, să umbrească un balcon, etc. Pot fi atașate la o construcție existentă sau pot constitui un sistem sine-stătător în mijocul unei grădini sau oriunde ne dorim. Plantele se înrădăcinează în sol, sau dacă, sunt montate la înălțimi, în diferite recipiente umplute cu pământ fertil. În funcție de specia plantei, de microclimă, fertilizare, va ajunge la maturitate după câteva sezoane.
 • Perete viu, construit din module, panouri cu vegetație preplantate, fixate pe pereți sau structuri independente. Aceste module pot fi confecționate din diverse materiale, ca plastic, polistiren expandat, textile, ceramică sau beton, și se pot planta cu o mare varietate de plante, la densitate considerabilă, fiind mult mai avantajoasă în această privință ca o fațadă verde. Flori perene, ferigi sau plante aromate sunt numai câteva exemple dintre speciile care se pot crește pe acest suport.
GRĂDINI VERTICALE / PEREȚI VERZI
 Acest perete viu modular poate fi construit sub orice climă, se poate adapta la orice condiție, umbră sau soare plin, interior sau exterior.
 • Zidurile de sprijin cu vegetație constituie structuri menite să stabilizeze o pantă abruptă cu unghiuri de la 45° până la 88°. În timp ce structura solidă la o astfel de construcție are rolul de opri alunecarea terenului, vegetația contribuie la prevenirea eroziunii prin fixarea solului. De regulă, sunt construite din dale de diferite materiale, umplute cu pământ fertil și plantat sau însămânțat. Se urmărește ca la maturitate vegetația să acopere întreaga structură, îndeplinindu-și rolul estetic.
    Indiferent de metodele folosite, grădinile verticale au avantaje de necontestat dintre care să amintim câteva:
 • Readuce la viață spațiile urbane neutilizate.
 • Impact vizual deosebit, chiar de la început sau cu vegetația în repaus.
 • Crește valoarea clădirii.
 • Reduce efectul de insulă de căldură produs de marile orașe în timpul verii.
GRĂDINI VERTICALE / PEREȚI VERZI
 • Reduce temperatura cu 5 grade în interiorul clădirii în timpul verii și este un bun izolator în timpul iernii (în cazul unei grădini verticale exterioare), caz în care se face o economie de 500 Euro/m² pe an în cazul clădirilor de birouri la cheltuielile de întretinere (căldură, AC).
 • La sistemele cu circuit închis de irigare, nu este un mare consumator de apă curentă.
 • 1 m² de vegetatie produce cantitatea de oxigen de care are nevoie un om pe perioada unui an și reține 130 de grame de praf.
 • O grădină verticală de 60 m² poate capta până la 40 de tone de gaze nocive pe an.
 • Îmbunătățește randamentul angajaților și reduce disconfortul la locul de munca prin aspectul natural.
 • Grădina verticală reduce nivelul poluării fonice cu până la 10 decibeli.
 • Instalare în timp redus.
 • O mare diversitate de plante pretabile.
    Pentru a afla costurile unei grădini verticale cereți oferta de preț personalizată punându-ne la dispoziție cât mai multe detalii (planuri, proiecte, sectiuni, sau doar poze, descrieri ale proiectului Dvs).
CERERE OFERTA
Cod de validare
TRIMITE
      Vă asigurăm consultanță în realizarea teraselor verzi, a grădinilor verticale, pereților verzi la care se îmbină o construcție cu natura având un impact vizual puternic cu diversitatea culorilor, a zecilor de specii de plante ce pot alcătui o asemenea operă de artă peisagistică.
Vă stăm la dispoziție încă din faza de proiectare ca Dumneavostră să beneficiați de soluțiile optime pentru fiecare proiect de acoperiș verde. Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dvs. Aceasta poate fi hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau un centru comercial cu parcare si acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Indiferent dacă doriți un acoperiș verde extensiv sau unul intensiv, de tip peisaj sau grădină, sau dacă structura de rezistență a acoperișului actual vă obligă la realizarea unui acoperiș cu vegetație ultraușoară sau ușoară, dacă doriți ca funcția ecologică al acoperișului verde să fie completată și de montarea de panouri solare, sau vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori, vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

 Acceptăm lucrări în:
Abrud, Adjud, Agnita, Aiud, Alba Iulia, Aleșd, Alexandria, Amara, Anina, Aninoasa, Arad, Ardud, Avrig, Azuga, Babadag, Băbeni, Bacău, Baia de Aramă, Baia de Arieș, Baia Mare, Baia Sprie, Băicoi, Băile Govora, Băile Herculane, Băile Olănești, Băile Tușnad, Băilești, Bălan, Bălcești, Balș, Băneasa, Baraolt, Bârlad, Bechet, Beclean, Beiuș, Berbești, Berești, Bicaz, Bistrița, Blaj, Bocșa, Boldești-Scăeni, Bolintin-Vale, Borșa, Borsec, Botoșani, Brad, Bragadiru, Brăila, Brașov, Breaza, Brezoi, Broșteni, Bucecea, București, Budești, Buftea, Buhuși, Bumbești-Jiu, Bușteni, Buzău, Buziaș, Cajvana, Calafat, Călan, Călărași, Călimănești, Câmpeni, Câmpia Turzii, Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Câmpulung, Caracal, Caransebeș, Carei, Cavnic, Căzănești, Cehu Silvaniei, Cernavodă, Chișineu-Criș, Chitila, Ciacova, Cisnădie, Cluj-Napoca, Codlea, Comănești, Comarnic, Constanța, Copșa Mică, Corabia, Costești, Covasna, Craiova, Cristuru Secuiesc, Cugir, Curtea de Argeș, Curtici, Dăbuleni, Darabani, Dărmănești, Dej, Deta, Deva, Dolhasca, Dorohoi, Drăgănești-Olt, Drăgășani, Dragomirești, Drobeta-Turnu Severin, Dumbrăveni, Eforie, Făgăraș, Făget, Fălticeni, Făurei, Fetești, Fieni, Fierbinți-Târg, Filiași, Flămânzi, Focșani, Frasin, Fundulea, Găești, Galați, Gătaia, Geoagiu, Gheorgheni, Gherla, Ghimbav, Giurgiu, Gura Humorului, Hârlău, Hârșova, Hațeg, Horezu, Huedin, Hunedoara, Huși, Ianca, Iași, Iernut, Ineu, Însurăței, Întorsura Buzăului, Isaccea, Jibou, Jimbolia, Lehliu Gară, Lipova, Liteni, Livada, Luduș, Lugoj, Lupeni, Măcin, Măgurele, Mangalia, Mărășești, Marghita, Medgidia, Mediaș, Miercurea Ciuc, Miercurea Nirajului, Miercurea Sibiului, Mihăilești, Milișăuți, Mioveni, Mizil, Moinești, Moldova Nouă, Moreni, Motru, Murfatlar, Murgeni, Nădlac, Năsăud, Năvodari, Negrești, Negrești-Oaș, Negru Vodă, Nehoiu, Novaci, Nucet, Ocna Mureș, Ocna Sibiului, Ocnele Mari, Odobești, Odorheiu Secuiesc, Oltenița, Onești, Oradea, Orăștie, Oravița, Orșova, Oțelu Roșu, Otopeni, Ovidiu, Panciu, Pâncota, Pantelimon, Pașcani, Pătârlagele, Pecica, Petrila, Petroșani, Piatra Neamț, Piatra-Olt, Pitești, Ploiești, Plopeni, Podu Iloaiei, Pogoanele, Popești-Leordeni, Potcoava, Predeal, Pucioasa, Răcari, Rădăuți, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Râșnov, Recaș, Reghin, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Rovinari, Roznov, Rupea, Săcele, Săcueni, Salcea, Săliște, Săliștea de Sus, Salonta, Sângeorgiu de Pădure, Sângeorz-Băi, Sânnicolau Mare, Sântana, Sărmașu, Satu Mare, Săveni, Scornicești, Sebeș, Sebiș, Segarcea, Seini, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighetu Marmației, Sighișoara, Simeria, Șimleu Silvaniei, Sinaia, Siret, Slănic, Slănic-Moldova, Slatina, Slobozia, Solca, Șomcuta Mare, Sovata, Ștefănești, Argeș, Ștefănești, Botoșani, Ștei, Strehaia, Suceava, Sulina, Tălmaciu, Țăndărei, Târgoviște, Târgu Bujor, Târgu Cărbunești, Târgu Frumos, Târgu Jiu, Târgu Lăpuș, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Târgu Secuiesc, Târnăveni, Tășnad, Tăuții-Măgherăuș, Techirghiol, Tecuci, Teiuș, Țicleni, Timișoara, Tismana, Titu, Toplița, Topoloveni, Tulcea, Turceni, Turda, Turnu Măgurele, Ulmeni, Ungheni, Uricani, Urlați, Urziceni, Valea lui Mihai, Vălenii de Munte, Vânju Mare, Vașcău, Vaslui, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Victoria, Videle, Vișeu de Sus, Vlăhița, Voluntari, Vulcan, Zalău, Zărnești, Zimnicea, Zlatna,
Judete:
Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea,
Statiuni turistice, balneoclimaterice de interes național:
Amara, Azuga, Buşteni, Buziaş, Băile Govora, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Câmpulung Moldovenesc, Cap Aurora, Călimăneşti-Căciulata, Costineşti, Covasna, Eforie Nord, Eforie Sud, Geoagiu-Băi, Gura Humorului, Jupiter, Mamaia, Mangalia, Moneasa, Neptun-Olimp, Poiana Braşov, Predeal, Pucioasa, Slănic, Saturn, Sinaia, Sângeorz-Băi, Slănic-Moldova, Sovata, Târgu Ocna, Târgu-Neamţ, Techirghiol, Vatra Dornei, Venus, Voineasa,
Statiuni turistice, balneoclimaterice de interes local:
1Mai, Albac , Albeştii de Muscel , Arieşeni, Balvanyos, Bazna, Bălţăteşti, Băile Homorod, Băile Turda, Băile Băiţa, Borsec, Borşa, Bran, Breaza, Călacea, Cheia, Crivaia, Durău, Harghita-Băi, Horezu, Izvoru Mureşului, Lacu Roşu, Lacu Sărat, Lipova, Moieciu, Ocna Sibiului, Ocna Şugatag, Păltiniş, Pârâul Rece, Praid, Săcelu, Sărata Monteoru, Secu, Semenic, Snagov, Stâna de Vale, Straja, Soveja, Tăşnad, Timişu de Sus, Tinca, Trei Ape, Vălenii de Munte, Vaţa de Jos, Zona Fântânele, Zona Muntele Băişorii.