office@odu.ro
  Tel: 0040 744 556 594 Fax: 0365 882 236

ACOPERIŞ VERDE BIOSOLAR CU PANOURI SOLARE

ACOPERIŞ VERDE BIOSOLAR CU PANOURI SOLARE
    Avantajele amenajării unui acoperiș verde sunt semnificative, cunoscând efectele pozitive ce le are asupra mediului, reducerea cheltuielilor în ceea ce privește menținerea confortului termic într-o clădire, izolare fonică, degajarea sistemului de scurgere și de canalizare de suprasolicitarea de către apele pluviale, şi lista ar putea continua. Pe lângă acestea, acoperișul verde extensiv este recomandat să fie combinat cu o altă metodă de ecologizare a habitatului, și anume instalarea panourilor solare.
    În afară de faptul că montarea de panouri fotovoltaice într-o grădină suspendată ne apropie cu încă un pas de a avea o construcție ecologică, sunt câteva aspecte practice care să ne convingă la combinarea acestora. În modul general, avantajale ar fi: se generează energie verde, se protejează mediul și nu în ultimul rând, scade simțitor valoarea facturii la energia electrică.
    Efectul de răcire al acoperișului verde este semnificativ – prin evaporarea apei extrase din substrat de către plante – nu numai în privința scăderii temperaturii ambientale a clădirii pe care este amenajat, dar și a temperaturii atmosferice înconjurătoare.
ACOPERIŞ VERDE BIOSOLAR CU PANOURI SOLARE
Trebuie știut, că panourile solare își pierd randamentul și chiar se pot opri dacă se supraîncălzesc. Din acest motiv, montarea panourilor solare pe acoperiș cu verdeață, este deosebit de avantajos privind eficiența panourilor, prin contracararea acestui fenomen paradox, menținând randamentul panourilor solare la maxim, acestea funcționând cu 16% mai eficient față de cele montate pe acoperiș tradițional.
    Acoperișul verde, printre alte proprietăți antipoluante, captează microparticulele și praful din aer, păstrând atmosfera înconjurătoare mai curată. Panourile fotovoltaice în acest mediu rămân mai curate, mentenanța lor fiind mai simplă și absorb mai multă energie.
    Să nu uităm totuși că montarea panourilor solare pe un acoperiș verde existent sau invers, amenajarea unei zone verzi sub panourile fotovoltaice deja existente presupune câteva faze de lucru anevoioase și sensibile în privința hidroizolației acoperișului sau a legăturilor și a racordurilor panourilor. De aceaa este o soluție optimă construcția acoperișului verde extensiv în combinație cu asamblarea panourilor solare, generând astfel costuri mai reduse prin eficientizarea procesului de montaj și mentenanță, pe de o parte, și asigurând distribuirea uniformă a greutății, pe de alta.
ACOPERIŞ VERDE BIOSOLAR CU PANOURI SOLARE


Mai jos gasiți o simulare 3D al unui acoperiș verde tip biosolar 


ACOPERIŞ VERDE BIOSOLAR CU PANOURI SOLARE

    Soluția prin care montarea panourilor solare este integrată în amenajarea unui acoperiș verde extensiv multistrat, se prezintă astfel:
 • Un strat de protecție, de închidere, formată dintr-o membrană antirădăcină, care să reziste la acțiunea agresivă a rădăcinilor (în cazul în care hidroizolația nu are certificare antirădăcini FLL).
 • Strat de protecție, geomembrană din fibre de poliester sau amestec de fibre consolidate mecanic, poliester și polipropilenă regenerată, cu o rată de absorbție a apei între 3 și 6 l/m², în funcție de produs.
 • Strat compus din plăci de drenaj și reținere a apei, cu rol asemănător cu cel al stratului de pietriș, dar cu proprietăți superioare (pietrișul neavând capacitatea de retenție de apă). Plăcile, de forma unor cofraje de ou / sau unor rețele tridimensionale cu locașuri de reținere de apă și canalicule de drenaj, cu înălțimea de 20-30 mm, rețin apa și direcționează surplusul către scurgeri. În funcție de model, stochează 7-11,5 l de apă pe m², cu o greutate proprie de numai 1,8-2 kg/m². 
ACOPERIŞ VERDE BIOSOLAR CU PANOURI SOLARE

 • Modul suport panou fotovoltaic, special conceput pentru instalare rapidă, din material compatibil chimic cu placa de drenaj cu care intră în contact direct. Se pot instala panouri de 1000, 1200 sau transversal, de 1600 mm.
 • Panourile fotovoltaice. Se montează în această fază pentru evitarea circulației intense ulterioare. Asamblarea se face conform specificațiilor producătorului, suporturile fiind compatibile cu majoritatea modelelor.
 • Se întinde un strat de pâslă, capilar și de absorbție, având rolul important de a distribui uniform apa pluvială în vederea irigării zonelor de sub panouri.
 • Se montează cutii control pentru inspecția stării straturilor inferioare, cu înălțime reglabilă până la 100 mm, cu deschideri superioare și laterale pentru drenaj.
 • Se împrăștie substratul pentru vegetație în grosimi între 60 – 200 mm, în funcție de condiții climaterice și de tipul de vegetație folosit. Ca și spațiu pentru rădăcinile plantelor, este hotărâtor pentru supraviețuirea și dezvoltarea acestora.
ACOPERIŞ VERDE BIOSOLAR CU PANOURI SOLARE

În compoziția acestuia intră, de regulă, materiale reciclate dar și materiale naturale, ca țiglă șpliț, perlit, piatră ponce, zgură vulcanică, fibre de turbă, fire vegetale biodegradabile măcinate de regulă la granulații între 1–40 mm. Cele mai importante criterii pentru alegerea unui anumit tip de substrat vor fi: capacitatea de stocare a apei, care în acest caz trebuie să ajungă la valori cât mai mari, până la 40% din volum, permeabilitatea și stabilitatea structurală.
 • Stratul de vegetație propriu-zis. Pentru acoperișul verde extensiv sunt recomandate plante rezistente la variații mari de temperatură, la condiții extreme, îngheț, lipsă de precipitații, la secetă, vânt, ploi acide etc. Diferitele specii de sedum, ierburi sălbatice sunt ideale pentru rolul de vegetație pe un acoperiș verde extensiv, dar pot fi și combinate cu mai multe tipuri de plante cu flori pentru a ajunge la rezultate într- adevăr spectaculoase cu rol decorativ peisagistic. Sunt mai multe moduri de a planta sau însămânța vegetația extensivă, dar metoda cea mai eficace, atât din punct de vedere material și nu în ultimul rând, al timpului de execuție este folosirea rulourilor de vegetație.
ACOPERIŞ VERDE BIOSOLAR CU PANOURI SOLARE

Însămânțarea sau dispersia de răsaduri/ bucați de Sedum care să se înrădacineze în sol este o metoda aparent mai puțin costisitoare, însă efortul de irigare, mentenantă până ajung la maturitate depășeste de câteva ori costul ruloului de vegetație, care asigură deja la instalare o acoperire de peste 95% a suprafeței fiind imediat rezistent la precipitații abundente ceea ce nu poate fi afirmat despre metoda de însămânțare unde în cazul unei ploi torențiale riscul de compromitere a întregii plantații este foarte mare. Rulourile de vegețatie Sedum/ierburi, odată întinse se înrădăcinează rapid (10-14 zile) în substrat. Ruloul de vegetație are în componență o structura tridimensională de rădăcini și o cantitate apreciabilă de sol special bine drenat dar fertil, astfel în condiții normale, la un an de la amenajare, acoperișul ecologic extensiv ajunge la maturitate. Odată ele instalate protejează întreaga stratificație de acoperiș verde extensiv de toate condițiile meteo vitrege care pot apărea.
ACOPERIŞ VERDE BIOSOLAR CU PANOURI SOLARE
    Datele tehnice ale structurii construite astfel, în stare saturată de apă:
 • Greutate: 1-1,4 KN/m²
 • Grosime: de la 80 mm
 • Înclinație: 0-5°
 • Vegetație: Sedum
 • Retenția apei: 50-60%
 • Coeficient de descărcare: 0 %: C = 0.17** 2 – 8 %: C ≤ 0.45
 • Stocare apă: 25 l/m²

    Un acoperiș verde extensiv, cu panouri solare, astfel instalat, este avantajos din punct de vedere financiar, implicând costurile de amenajare cele mai reduse, cu amortizarea în timp record a investiției.
    Nu în ultimul rând, avem posibilitatea de a ne crea pe propria terasă și un habitat cu o biodiversitate deosebită, panourile fotovoltaice amplasate în mediul vegetal fiind un refugiu de la intemperii pentru o varietate de specii de plante și animale.
    Pentru a afla costurile acoperișului verde tip biosolar cereți oferta de preț personalizată punându-ne la dispoziție cât mai multe detalii (planuri, proiecte, sectiuni, sau doar poze, descrieri ale proiectului Dvs).
CERERE OFERTA
Cod de validare
TRIMITE
      Vă asigurăm consultanță în realizarea acoperișurilor și teraselor verzi, cu panouri solare, cu multiple avantaje și efecte pozitive ce le are asupra mediului, reducerea cheltuielilor în ceea ce privește menținerea confortului termic într-o clădire, izolare fonică, degajarea sistemului de scurgere și de canalizare de suprasolicitarea de către apele pluviale.
Vă stăm la dispoziție încă din faza de proiectare ca Dumneavostră să beneficiați de soluțiile optime pentru fiecare proiect de acoperiș verde. Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dvs. Aceasta poate fi hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau un centru comercial cu parcare si acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Indiferent dacă doriți un acoperiș verde extensiv sau unul intensiv, de tip peisaj sau grădină, sau dacă structura de rezistență a acoperișului actual vă obligă la realizarea unui acoperiș cu vegetație ultraușoară sau ușoară, dacă doriți ca funcția ecologică al acoperișului verde să fie completată și de montarea de panouri solare, sau vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori, vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.

Acceptăm lucrări în:
Abrud, Adjud, Agnita, Aiud, Alba Iulia, Aleșd, Alexandria, Amara, Anina, Aninoasa, Arad, Ardud, Avrig, Azuga, Babadag, Băbeni, Bacău, Baia de Aramă, Baia de Arieș, Baia Mare, Baia Sprie, Băicoi, Băile Govora, Băile Herculane, Băile Olănești, Băile Tușnad, Băilești, Bălan, Bălcești, Balș, Băneasa, Baraolt, Bârlad, Bechet, Beclean, Beiuș, Berbești, Berești, Bicaz, Bistrița, Blaj, Bocșa, Boldești-Scăeni, Bolintin-Vale, Borșa, Borsec, Botoșani, Brad, Bragadiru, Brăila, Brașov, Breaza, Brezoi, Broșteni, Bucecea, București, Budești, Buftea, Buhuși, Bumbești-Jiu, Bușteni, Buzău, Buziaș, Cajvana, Calafat, Călan, Călărași, Călimănești, Câmpeni, Câmpia Turzii, Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Câmpulung, Caracal, Caransebeș, Carei, Cavnic, Căzănești, Cehu Silvaniei, Cernavodă, Chișineu-Criș, Chitila, Ciacova, Cisnădie, Cluj-Napoca, Codlea, Comănești, Comarnic, Constanța, Copșa Mică, Corabia, Costești, Covasna, Craiova, Cristuru Secuiesc, Cugir, Curtea de Argeș, Curtici, Dăbuleni, Darabani, Dărmănești, Dej, Deta, Deva, Dolhasca, Dorohoi, Drăgănești-Olt, Drăgășani, Dragomirești, Drobeta-Turnu Severin, Dumbrăveni, Eforie, Făgăraș, Făget, Fălticeni, Făurei, Fetești, Fieni, Fierbinți-Târg, Filiași, Flămânzi, Focșani, Frasin, Fundulea, Găești, Galați, Gătaia, Geoagiu, Gheorgheni, Gherla, Ghimbav, Giurgiu, Gura Humorului, Hârlău, Hârșova, Hațeg, Horezu, Huedin, Hunedoara, Huși, Ianca, Iași, Iernut, Ineu, Însurăței, Întorsura Buzăului, Isaccea, Jibou, Jimbolia, Lehliu Gară, Lipova, Liteni, Livada, Luduș, Lugoj, Lupeni, Măcin, Măgurele, Mangalia, Mărășești, Marghita, Medgidia, Mediaș, Miercurea Ciuc, Miercurea Nirajului, Miercurea Sibiului, Mihăilești, Milișăuți, Mioveni, Mizil, Moinești, Moldova Nouă, Moreni, Motru, Murfatlar, Murgeni, Nădlac, Năsăud, Năvodari, Negrești, Negrești-Oaș, Negru Vodă, Nehoiu, Novaci, Nucet, Ocna Mureș, Ocna Sibiului, Ocnele Mari, Odobești, Odorheiu Secuiesc, Oltenița, Onești, Oradea, Orăștie, Oravița, Orșova, Oțelu Roșu, Otopeni, Ovidiu, Panciu, Pâncota, Pantelimon, Pașcani, Pătârlagele, Pecica, Petrila, Petroșani, Piatra Neamț, Piatra-Olt, Pitești, Ploiești, Plopeni, Podu Iloaiei, Pogoanele, Popești-Leordeni, Potcoava, Predeal, Pucioasa, Răcari, Rădăuți, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Râșnov, Recaș, Reghin, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Rovinari, Roznov, Rupea, Săcele, Săcueni, Salcea, Săliște, Săliștea de Sus, Salonta, Sângeorgiu de Pădure, Sângeorz-Băi, Sânnicolau Mare, Sântana, Sărmașu, Satu Mare, Săveni, Scornicești, Sebeș, Sebiș, Segarcea, Seini, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighetu Marmației, Sighișoara, Simeria, Șimleu Silvaniei, Sinaia, Siret, Slănic, Slănic-Moldova, Slatina, Slobozia, Solca, Șomcuta Mare, Sovata, Ștefănești, Argeș, Ștefănești, Botoșani, Ștei, Strehaia, Suceava, Sulina, Tălmaciu, Țăndărei, Târgoviște, Târgu Bujor, Târgu Cărbunești, Târgu Frumos, Târgu Jiu, Târgu Lăpuș, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Târgu Secuiesc, Târnăveni, Tășnad, Tăuții-Măgherăuș, Techirghiol, Tecuci, Teiuș, Țicleni, Timișoara, Tismana, Titu, Toplița, Topoloveni, Tulcea, Turceni, Turda, Turnu Măgurele, Ulmeni, Ungheni, Uricani, Urlați, Urziceni, Valea lui Mihai, Vălenii de Munte, Vânju Mare, Vașcău, Vaslui, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Victoria, Videle, Vișeu de Sus, Vlăhița, Voluntari, Vulcan, Zalău, Zărnești, Zimnicea, Zlatna,
Judete:
Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea,
Statiuni turistice, balneoclimaterice de interes național:
Amara, Azuga, Buşteni, Buziaş, Băile Govora, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Câmpulung Moldovenesc, Cap Aurora, Călimăneşti-Căciulata, Costineşti, Covasna, Eforie Nord, Eforie Sud, Geoagiu-Băi, Gura Humorului, Jupiter, Mamaia, Mangalia, Moneasa, Neptun-Olimp, Poiana Braşov, Predeal, Pucioasa, Slănic, Saturn, Sinaia, Sângeorz-Băi, Slănic-Moldova, Sovata, Târgu Ocna, Târgu-Neamţ, Techirghiol, Vatra Dornei, Venus, Voineasa,
Statiuni turistice, balneoclimaterice de interes local:
1Mai, Albac , Albeştii de Muscel , Arieşeni, Balvanyos, Bazna, Bălţăteşti, Băile Homorod, Băile Turda, Băile Băiţa, Borsec, Borşa, Bran, Breaza, Călacea, Cheia, Crivaia, Durău, Harghita-Băi, Horezu, Izvoru Mureşului, Lacu Roşu, Lacu Sărat, Lipova, Moieciu, Ocna Sibiului, Ocna Şugatag, Păltiniş, Pârâul Rece, Praid, Săcelu, Sărata Monteoru, Secu, Semenic, Snagov, Stâna de Vale, Straja, Soveja, Tăşnad, Timişu de Sus, Tinca, Trei Ape, Vălenii de Munte, Vaţa de Jos, Zona Fântânele, Zona Muntele Băişorii.