office@odu.ro
  Tel: 0040 744 556 594 Fax: 0365 882 236
Terasa verde intensiva - o gradina japoneza ZEN - complex rezidential Neorama Brasov
Am avut onoarea ca inca din faza de proiectare sa putem participa la crearea unei zone de relaxare cu adevarat ZEN:
O gradina ZEN realizata in regim de terasa verde, sau acoperis verde intensiv cum le place unora s-o numeasca.

Nu putem decat sa-i citam pe dezvoltatorii de la Tecton Trust:
"După cum Grădinile suspendate ale Semiramidei din Babilon se numărau printre cele 7 minuni ale lumii antice, grădina zen pe care o amenajăm la etajul 1, pe imensa terasă a clădirii Neorama, sperăm să devină una dintre minunile Brașovului.
Ideea de la care am pornit a fost să creăm un spațiu natural, o oază de liniște, relaxare și contemplație, chiar lângă birourile Neorama.

Am colaborat cu Odu Green Roof, cei mai buni specialiști în domeniu și s-a născut Neorama Zen Garden, o grădină zen care păstrează spiritul grădinilor tradiționale japoneze, dar care este creată din elemente exclusiv autohtone, de la vegetație la pietrele decorative din tufă vulcanică, preluate direct din cariera de la Racoș.

Abia așteptăm să greblăm pietrișul din jurul rocilor vulcanice, să ne așezăm pe băncuțele de lemn  și să cugetăm la începuturi, când am pornit în aventura Neorama "

Bugetul generos alocat, tehnica corespunzatoare de stabilizare a copacilor maturizati de 5-7 m a facut posibila realizarea unei gradini suspendate cu aspect inchegat- parca batand pe obrazul dezvoltatorilor imobiliari care realizeaza  simulacre de acoperisuri verzi doar sa respecte autorizatia de constructie pentru care ca pe un rau necesar au acceptat aceasta solutie ca sa se incadreze in POT-ul relativ mic ....

Munca a 7 oameni timp de 10 zile dublata de sutele de ore petrecute cu dezvoltatorii Tecton Trustin discutii interminabile pentru gasirea solutiei simple dar impunatoare, consultarile reptetate pentru optimizarea solutiilor, implicarea sufletista a peisagistei Patka Zsuzsa Kincső, laureata la concursuri internationale(Le:Notre Institute) toate au convergat catre realizarea unei lucrari reprezentative care cu siguranta contribuie la asigurarea unui trai echilibrat al locatarilor de la Neorama.

Nici un aspect nu a fost lasat la voia intamplarii executandu-se studii de insorire, astfel ca fiecare loc de odihna si meditatie a fost plasat intr-un loc in care sa beneficieze pe rand de umbra, soare . Aceasta gradina Zen stimuleaza creativitatea specialistilor de la Tecton Trust care si-au mutat si birourile in acest locas central reprezentativ.

E o lucrare emblematica a dezvoltarii imobiliare rar intalnita pe piata in goana dupa profit . Aici calitatea si Omul, mediul a fost pe primul loc ( materiale alese cu grija, prietenoase cu mediul, statii de incarcare, Play-bike mutandu-si magazinul aici la parter.

Multumim managementului de la Tecton Trust placerea colaborarii in cadrul acestui proiect.
Bunul simt , dorinta de a crea ceva frumos si respectarea cuvantului dat au stat la baza colaborarii cea ce ne-a stimulat sa gasim cele mai bune solutii in bugetul dat pentru a crea o oaza de liniste si cugetare ZENCod de validare
TRIMITE
Vă asigurăm consultanță în realizarea teraselor verzi cu acces pietonal tip deck destinat unor scopuri de recreere sau de agrement, cu ajutorul unor sisteme de pardoseală flotantă tip deck, lemn sau compozit pe suport de grinzi sau ploturi reglabile, se pot amenaja alei, terase perfect orizontale pentru așezarea de mese sau bănci ceea ce va oferi întregului spațiu un plus de funcționalitate. Vă stăm la dispoziție încă din faza de proiectare ca Dumneavostră să beneficiați de soluțiile optime pentru fiecare proiect de acoperiș verde. Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dvs. 
Aceasta poate fi terasă verde cu acces pietonal tip deck, având locuri de recreere, odihnă, hală industrială proiectată cu acoperiș verde cu vegetatație extensivă, sau clădire de birouri cu terasă verde intensivă, sau un centru comercial cu parcare si acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii. Indiferent dacă doriți un acoperiș verde extensiv sau unul intensiv, de tip peisaj sau grădină, sau dacă structura de rezistență a acoperișului actual vă obligă la realizarea unui acoperiș cu vegetație ultraușoară sau ușoară, dacă doriți ca funcția ecologică al acoperișului verde să fie completată și de montarea de panouri solare, sau vă doriți o grădină verticală amplasată pe pereții interiori sau exteriori, vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.