office@odu.ro
  Tel: 0040 744 556 594 Fax: 0365 882 236
Acoperis verde extensiv cu panta usoara la Odorheiu Secuiesc la o casa pasiva
Acoperiș verde extensiv cu pantă ușoară s-a realizat la Odorheiu Secuiesc la o casă pasivă, folosindu-se materiale de acoperiș verde Diadem.
Proiectul a fost  realizat folosiind rulouri de vegetație tip Sedum -Odú.
Fiind o construcție unde acoperișul nu a fost prevăzut cu atice s-au folosit sisteme de stabilizare și închidere perimetrală a sistemului de acoperiș verde de tip RDT special conceput pentru acest scop, întreaga structură fiind stabilă datorită greutății stratificației verzi nefiind în nici un loc prins de structura acoperișului cu șuruburi, astfel hidroizolația nu a fost atinsă în nici un fel, asigurându-i o protecție suplimentară.
Rulourile de Sedum sunt armate cu un strat dublu de georetele și plantele au fost precultivate  timp  de 2 an intr-o plapumă de fibre de cocos biodegradabile.
Pozele arată starea din clipa instalării precum și la cca trei săptămâni de la aceasta.
Estimăm ca în iunie 2017 va ajunge la o forma cu valoare estetică ridicată, fiind nevoie de min un an de la instalare, pentru aclimatizarea plantelor de Sedum pe un acoperiș verde, terasă verde.
Cod de validare
TRIMITE
Terasa verde extensiva cu pantă ușoară la o casă pasivă, unde s-au folosit materiale de terasa verde Diadem.
Am folosit rulouri de vegetație tip Sedum -Odú.
Fiind o construcție unde acoperișul nu a fost prevăzut cu atice s-au folosit sisteme de stabilizare și închidere perimetrală a sistemului de terasa verde de tip RDT