office@odu.ro
  Tel: 0040 744 556 594 Fax: 0365 882 236
ACOPERIS VERDE EXTENSIV CU INCLINATIE DE 45 GRADE
Acoperiș verde extensiv cu pantă abruptă de 45 grade s-a realizat la Brădești lângă Odorheiu Secuiesc.
Dificultatea proiectului s-a datorat   și faptului că trebuiau integrate 11 ferestre Velux in acest acoperiș cu vegetație tip Sedum.
Datorită înclinației mari s-au folosit sisteme de stabilizare special concepute pentru acest scop, intreaga substructură fiind stabilizată cu sistem tridimensional de cabluri pretensionate astfel ca întreaga structură de acoperiș verde se așează peste hidroizolația rezistentă la rădăcini ca o "căciulă".
Rulourile de Sedum sunt armate cu un strat dublu de georetele și plantele au fost precultivate  timp  de 2 an intr-o plapumă de fibre de cocos biodegradabile.
Datorită expunerii sudice, sud-vestice a două părți importante a acoperișului , precum și a structurii ultralight,  acoperișul este prevăzut cu sistem de irigație automatizat.
Pozele arată starea din clipa instalării precum și la cca o lună de la aceasta.
Estimăm ca în iunie 2017 va ajunge la o forma cu valoare estetică ridicată, fiind nevoie de min un an de la instalare, pentru aclimatizarea plantelor de Sedum pe un acoperiș verde, terasă verde cu înclinație mare.
Cod de validare
TRIMITE
Acoperiș verde extensiv cu înclinație mare tip șarpantă est noul proiect cu dificultate mare realizat de Odu Green roof.