office@odu.ro
  Tel: 0040 744 556 594 Fax: 0365 882 236

NOILE TERASE VERZI DIN FRANTA SUNT DIN NOU IN CENTRUL ATENTIEI

NOILE TERASE VERZI DIN FRANTA SUNT DIN NOU IN CENTRUL ATENTIEI

Un acoperiș tip terasă între gara de Nord și Est de la Paris: un nou proiect pentru o capitală mai ecologică

 

Un acoperiș tip terasă

În iunie 2016, primăria Parisului a început lucrările pentru instalarea unei terase verzi circulabile pe o suprafată de 2600 mp.pe acoperișul viitorului hotel Okko de patru stele. Aceast acoperiș tip terasă va fi accesibil printr-o scară rulantă și un accensor de pe peronul numărul unu a Gării de Est iar călătorii vor  putea circula ușor între Gara de Nord și Est fără să fie obligați să treacă peste strada Alsace. Datorită acestui proiect locuitorii cartierului vor putea să scape de poluarea și zgomotul zilnic cauzat de circulația actuală intensă.

Proiectul instalării unei terase pe acoperișul unui hotel a fost evocat pentru prima oară în 2001, însă lucrările au fost începute numai în iunie 2016 și ele vor dura până în 2019. Proiectul va fi realizat de către diferiți parteneri, principalii fiind primăria Parisului și compania națională de căi ferate SNCF, scopul lor fiind să îmbunătățească aspectul cartierului unde se află cele două gări și să faciliteze deplasarea călătorilor creând un loc pentru plimbare și relaxare.

Realizarea acestui acoperiș tip terasă face parte din proiectele cele mai importante a primăriei de la Paris care are ca scop implantarea vegetației pe o suprafață de 100 de hectare în capitală până în 2020 sub forma unor acoperișuri, fațade și parcuri. În viitor, în capitala franceză, va fi obligatoriu amenajarea acoperișurilor verzi în cazul în care suprafata lor depășește 200 mp. Proiectul are ca scop „recucerirea” acoperișurilor cu scopul amplasării culturilor diverse cum ar fi de expemplu ceaiului 100% parizian.

Instalarea spațiilor verzi contribuie la îmbunătățitrea calității aerului, dezvoltarea biodiversității, captarea carbonului, reținerea apei pluviale și are o mare importantă în lupta împotriva fenomenelor de „insule de căldură”. Primăria dorește astfel ca în viitoarele proiecte de construcții amenajarea spațiilor verzi și agricultura urbană să capete cât mai multă importanță, asigurând astfel trecerea la un model urban ecologic care înseamnă viitorul și care va oferi Parisului un aspect diferit peste 20 de ani.

Articol preluat din Acoperismagazin.ro 

CERERE OFERTA
Cod de validare
TRIMITE