office@odu.ro
  Tel: 0040 744 556 594 Fax: 0365 882 236

BOSCO VERTICALE DIN MILANO

BOSCO VERTICALE DIN MILANO
     Bosco Verticale (Pădure Verticală) este o pereche de turnuri rezidențiale în districtul Porta Nuova din Milano, Italia, între Via Gaetano de Castillia și Via Federico Confalonieri, aproape de gara Milano Porta Garibaldi. Ei au o inaltime de 110 de metri, respectiv 76 de metri și va găzdui peste 900 de copaci (aproximativ 550 în primul turn și respectiv 350 de copaci în a doua), pe 8900 de metri pătrați de terase. În cadrul complexului este de asemenea o cladire de birouri de 11 etaje; fațada sa nu găzduiește plante. Turnurile au fost proiectate de Stefano Boeri, Gianandrea Barreca și Giovanni La Varra. Au fost implicați, de asemenea, de la început horticultori și botaniști. Clădirea a fost inaugurată în octombrie 2014.
    Proiectul a fost conceput ca parte a reabilitării districtului istoric al orașului Milano, între Via De Island Castillia și Confalonieri. Se compune din două turnuri rezidențiale din care cea mai mare este de 26 etaje și 110 de metri înălțime (numit Torre E) și turnul mai mic care este de 18 etaje și 76 de metri înălțime (denumit Torre D). Acesta conține 400 unități condominiale la prețul de la 3000 de euro pe metru pătrat.
BOSCO VERTICALE DIN MILANO

    Se numește Bosco Verticale deoarece fiecare turn adăposteste copaci între trei și șase metri care ajută la atenuarea smogului și produc oxigen. De asemenea, este folosit pentru moderarea temperaturii în clădiri în timpul iernii și vara. Plantele atenuează zgomotul.
    Proiectul a fost testat intr-un tunel de vânt pentru a se asigura că copacii nu se vor răsturna de la rafalele de vânt. Botaniști și horticultori au fost consultați de către echipa de inginerie pentru a se asigura că structura ar putea suporta sarcina impusă de plante. Balcoanele beton armat-oțel sunt concepute pentru a avea o grosime de 28 cm, cu 1,30 metri parapeți.
    Cele două clădiri au 730 de copaci (480 mari, 250 mici), 5000 de arbuști, 11000 plante perene și alte plante. Designul original a specificat 1280 plante înalte si 920 de plante mici cuprinzând 50 de specii. În general, vegetația este echivalentul care se poate găsi într-un hectar de pădure.
CERERE OFERTA
Cod de validare
TRIMITE
O pereche de turnuri rezidențiale cu copaci plantați pe terase au fost realizate în orașul Milano care poartă numele de Bosco Verticale (Pădure Verticală). 
În meniul Noutăți vă sunt prezentate câteva dintre noutățile apărute recent pe plan mondial sau local, despre acoperișuri verzi, terase verzi, amenajări de spații cu vegetație, ca și un punct de informare pentru cei interesați în domeniu sau iubitori de aceste creații frumoase de peisagistică.     
Vă asigurăm consultanță în realizarea teraselor verzi, acoperişurilor verzi, cu soluţii optime adaptate specific proiectului Dvs. Realizăm la cheie, întreținem pe termen lung acoperișuri, terase verzi, intensive și extensive cu materiale de construcții durabile, folosind rulouri de vegetație special cultivate pentru acoperiș verde fie ea extensivă, intensivă sau de tip peisaj. 
     Acestea pot fi realizate de la acoperişuri cu vegetație ultraușoară sau ușoară, pînă la amenajări intensive, parcuri, spaţii de recreere, peisagistice, cu pavaje pietonale sau auto, acoperiş verde cu panouri solare, grădini verticale pe pereţii interiori sau exteriori, clădire de birouri cu terasă verde intensivă având locuri de recreere, odihnă, sau centru comercial cu parcare şi acoperiș verde intensiv tip peisaj situat pe acoperișul clădirii.
     Fiecare amenajare de acoperiș verde realizat de noi va avea cel mai bun raport cost/eficiență/siguranță în exploatare, oferindu-vă soluții de sistem de terasă verde adaptate specific proiectului Dvs. Vă stăm la dispoziție cu proiecte, soluții de sistem, devize de acoperiș verde, consultanță de specialitate.